… ko se pečejo kolački za praznične priložnosti z najkrajšim rokom trajanja (ker ponavadi v trenutku izginejo):

ljubimka.jpg

 Biskvit:

  • 4 rumenjaki
  • 1 jogurtov lonček sladkorja
  • 1 jog. lonček mleka
  • 1 jog. lonček moke
  • 1/2 jog. lončka olja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 žlici kakava
  • 2 naribana jabolka

Peci 30 minut na 150°C.

Iz beljakov in 5 žlic sladkorja stepi sneg. Ko je biskvit pečen ga premaži s snegom in še pet do deset minut peci v pečici (da sneg porumeni). Hladen biskvit prelij s čokolado, ohladi in nareži.

Ne vem kako se uradno reče temu pecivu. Pri nas mu rečemo “ljubimka” – po Ljubimki, ki nam je v mladih letih pekla takšne in drugačne dobrote ter nas za povrh še prenašala, ko smo se v mladih letih zabavali pri njih doma. Res lepi in sladki spomini. In take želim tudi vam čez “n” let!😀

meezanimatedbodyshot300x400.gif